Beginnen met Sporten

Een goed voornemen voor 2015 was om meer te gaan sporten nu heb ik dit erg serieus genomen en ben ik gelijk van start gegaan. Mijn vetrolletje werd steeds groter en de weegschaal gaf ook steeds een hoger getal aan. Ik wil wel zeggen dat ik absoluut niet dik ben maar ik wil toch graag mijn platte buikje terug. Vandaag wil ik jullie vertellen wat ik doe aan sporten en een paar tips voor beginners zoals ik. Ik heb niet veel verstand van Sporten maar de tips die ik geef vind ik zelf erg fijn.

Allereerst wil ik wel even zeggen dat als je wilt gaan beginnen met sporten je wel gemotiveerd moet zijn. Als je niet gemotiveerd bent en jezelf iedere keer van de bank moet sleuren kun je misschien beter wachten. Misschien is jou motivatie over een maand een stuk gegroeid en kun je ook gaan beginnen met sporten. Motivatie is gewoon ontzettend belangrijk ik heb er ook niet altijd zin in maar ga wel altijd. Laatst regende het echt mega hard en ben ik niet gegaan. Ik had al 5 dagen gewerkt kwam zeiknat thuis aan en had geen zin om weer nat geregend thuis aan te komen. Oke ik ben die avond niet gegaan maar ben die avond erna gegaan.

P1030781

Als allereerste goede kleding is erg fijn ik heb bij de H&M wat leuke sportkleding besteld. Ik denk dat als je investeert in sportkleding je ook gemotiveerder wordt. Je ziet er tenslotte als een lekkerding uit tijdens het sporten. Ik vind deze legging echt te gek ik kocht hem voor € 19.99 de top was in de aanbieding voor € 10,-.

Je hoeft natuurlijk niet te gaan hardlopen je kunt ook kiezen voor een thuis work out. Denk aan de Bikini Guide van Kayla Itsines of Insanity. Dit zijn programma’s die je in een aantal maanden afrond en waar je 6 dagen per week sport. De resultaten zijn echt verbluffend alleen deze work outs zijn niet geschikt voor beginners. Ik ben zelf een beginner en doe het dan bijv. maar 3 dagen in de week. Een matje om op te liggen is wel heel erg belangrijk ook voor je rug dus ga niet op de grond liggen. De bal is een Kettle bal en die kun je bij verschillende work outs gebruiken bijv. bij het squaten. Op Youtube vind je verschillende work out met een Kettle bal ik weet ook nog niet zo goed hoe je hem allemaal kunt gebruiken.

P1030786

Schoenen zijn uiteraard heel erg belangrijk tijdens het rennen, dit zijn Nike free run 2.0 in all black. Dit zijn mijn werkschoenen maar ik gebruik ze ook bij het hardlopen. Je kunt ook bij speciale sportzaken een schoen laten aan meten aan je voeten. Dit is natuurlijk het beste maar dit is ook erg prijzig.
P1030787

Dit soort schoenen kun je gebruiken voor work outs thuis of voor in de Sportschool. Deze kocht ik toen ik op sollicitatie ging bij de Politie. Ik wilde niet met gympies aankomen en kocht daarom deze sportschoenen van Adidas. Dit is wel een aantal jaartjes geleden dus weet niet of je dit model nog kunt vinden.

P1030796Uiteraard wil ik je niet aan gaan sporen om niet te gaan eten en keihard te gaan sporten. Eten is super belangrijk je kunt natuurlijk gezond gaan eten zo krijg je uiteraard het beste resultaat. Wel vind ik dat het leuk moet blijven en dat je echt wel wat lekkers mag nemen op ze tijd. Ik eet niet erg gezond ik wil ook gezonder gaan eten maar echt een health freak zou ik niet snel worden.

Ook wil ik je nog melden dat je niet te hard van stapel moet lopen. Als je een beginner bent is je conditie echt bar slecht de mijne tenminste wel. Ik begin nu met maar 1 km en ga dit vanzelf opbouwen maar alles op ze tijd. Als ik nu gelijk 5 km ga hardlopen kom ik helemaal gesloopt thuis aan en zal ik niet zo snel meer gaan rennen.

Zou jij ook willen beginnen met sporten of ben jij al ervaren?

Comments

 1. Heel veel succes! Ik moet helaas zelfs stoppen met dansen, door mn hand! Terwijl ik dat al sinds groep 3 doe… Ik baal zo dat het niet meer gaat door de pijn! Wie weet, ooit weer

 2. Heel goed van je dat je bent begonnen! Ik ben sinds half oktober begonnen met hardlopen en ben nog steeds trouw 2x in de week gaan rennen. Volgende week moet ik de 5 km kunnen rennen dus ik ben benieuwd!

  http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

 3. Wauw je hebt echt toffe sportschoenen. Heel goed dat je meer gaat sporten, ik zelf ook. Ik doe nu veel oefeningen en ik voel me stukken fitter! Je hebt echt een leuke blog trouwens ,ik volg je nu! Ik doe ook mee aan je winactie, ik organiseer zelf ook een winactie op mijn blog. Misschien wil je daar aan meedoen hihi 🙂

 4. Super goed! zelf sport ik regelmatig. Dit komt door tijdsdruk. Ik wil het wel weer vaker gaan doen. X

 5. Ah wat leuk om te lezen!
  Die broek van de h&m is zo tof!
  Succes lieverdje <3

 6. Ben echt super trots op je mop. En wat is je sportbroek gaaf he!

Speak Your Mind

*