Happy New Hair

Een tweeling zus als kapster is altijd super handig. Als ik iets anders wil met mijn haar heeft ze altijd wel een goed ideetje. Nu had ik al een jaar of 2 highlights en ik wilde graag iets anders. Maar wat? Bruin nee, Rood nee, licht blond nee. Lastig lastig lastig Ilse kwam met het idee Balayage.

Balayage is een Franse kleurtechniek, Balayage wordt uit de losse pols gedaan en zorgt voor een heel natuurlijk effect. Balayage is geen makkelijke techniek en wordt ook niet aangeraden om zelf thuis te doen. Het lijkt op highlights maar is toch net even anders. Bij highlights worden er dunne stroken haar geverfd en worden folies gebruikt. Bij Balayage worden er grotere stukken haar geverfd in de vorm van een V, er worden geen folies gebruikt. Veel verschillende kleuren kan niet want dit lekt in elkaar omdat je geen folies gebruikt. Bij Balayage is de bovenkant van het haar donkerder en de onderkant lichter, zo krijg je een mooi kleurverloop. Bij Ombre is de bovenkant donker en de onderkant licht. Bij Balayage is niet de hele onderkant licht omdat niet al het haar geverfd wordt.

Voor

P1040157P1040155

Mijn eigen haar kleur is donkerblond met highlights.

P1040158

 

 Mijn eigen haarkleur is donkerblond en de highlights lichtblond. Mijn highlights zijn gemaakt met blondeer, nu kan je op blonder eigenlijk vrij weinig. Donker gaan is best wel lastig met een groot risico op groen haar. Ilse had dit al verteld en dat had ik zelf ook wel verwacht. Mijn highlights waren alleen op de bovenste laag van mijn haren aangebracht.

P1040161

 

We hebben de hele bovenste laag die bedekt was met highlights donkerder geverfd. Zodat we een mooie basis hadden voor de Balayage.

P1040162En ja hoor met het uitspoelen zagen we het al GROEN! Gelukkig heeft Ilse dit netjes opgelost en er met een blondeer wassing voor gezorgd dat al het groene eruit ging. Ik had wel even een beetje stress op dat moment maar het is gelukkig goed gekomen.

P1040163P1040164

Toen al het groene verdwenen was zijn we begonnen met de Balayage. Zoals je kunt zien wordt dit niet op de aanzet aangebracht. Logisch want de bovenkant moet donkerder blijven i.v.m het kleurverloop. Dit is een bepaalde techniek waar ik zelf weinig van begrijp. Hiervoor moet je echt een kappersopleiding gevolgd hebben.

Het eind resultaat

  P1040181P1040185

De bovenkant is een stuk donkerder als wat ik had. Mijn hele haar is iets warmer geworden en dit vindt ik wel erg mooi. Het verschil tussen donker en licht is niet heel groot maar dit wilde ik graag. Het hoeft van mij ook niet heel duidelijk te zien zijn. Ik heb liever een natuurlijke uitstraling.

P1040176

 

Ondanks dat het geen drastische verandering is, ben ik wel super blij. Heel erg bedankt lief zusje want ik weet dat je dit leest.

Wat vind jij van mijn nieuwe haar?

En zou jij ook Balayage willen? 

Comments

 1. Dat is inderdaad handig een zus als kapster. Gelukkig is het goed gekomen met de groene gloed. De kleur vind ik mooi bij je staan ik vind warme tinten altijd erg mooi. Fijn weekend!

 2. Het is echt heel erg mooi! Ik ben nogsteeds bezig mijn haar te laten uitgroeien omdat ik terug wil naar mijn eigen kleur… Maar de verleiding tot kleuren blijft groot. Staat je echt mooi!
  X

 3. Wauw hele mooi kleur. Het ziet er zo veel voller uit 🙂

 4. Het ziet er echt heel mooi uit! 🙂

 5. wauw! leuk om te zien! die before en after foto’s.
  ziet er erg mooi uit lieverd!

 6. Wat handig een zus als kapster! Je haar is prachtig. Ik zou wel willen dat ik zulk mooi lang haar had. xx

  • Dankje mop! Ja het is een tijd heel beschadigd geweest toen alles afgeknipt en nu is het weer mooi. Mijn haar groeit trouwens heel snel en ik laat het best vaak knippen dat werkt ook mee.

 7. Ziet er prachtig uit! Stiekem zou ik ook weer terug naar blond willen, maar t staat me niet… Ondanks dat ik vroeger spierwit blond haar had!

 8. Wat een mooie verandering! Staat je echt heel goed. Vind dit er wel heel gaaf uitzien. Kan je zus niet even langs mij komen haha

 9. Wauw je haar is echt super mooi zo! , ik zou ook wel een zus als kapster willen hebben haha.

 10. Oh wat ontzettend handig zo een tweeling zus, haha! Je hebt echt prachtig haar en je nieuwe klaar staat je erg mooi <3

Speak Your Mind

*